Forum grupy: Muzyka fortepianowa
Alexander Gavrylyuk
A co sądzicie o tym pianiście? Ja go uwielbiam - jest miły, niezwykle uzdolniony, pracowity i bardzo uprzejmy. Ma cudowne piano, piękne forte, technicznie znakomity. :)
Mała próbka:
http://www.youtube.com/watch?v=MwPBGOt5Gx4
Re: Alexander Gavrylyuk
Eisis napisał(a):
A co sądzicie o tym pianiście? Ja go uwielbiam - jest miły, niezwykle uzdolniony, pracowity i bardzo uprzejmy. Ma cudowne piano, piękne forte, technicznie znakomity. :)
Mała próbka:
http://www.youtube.com/watch?v=MwPBGOt5Gx4
Ja właśnie się zastanawiam, czy nie wybrać sie w weekend na jego koncert:) a 24 idę na Anderszewskiego!!! Już nie mogę się doczekać, choć ten rachmaninov też prawdopodobnie będzie fenomenalny, poza ty w naszym cudownym mieście mało takich koncertów z najwyższej półki.
Re: Re: Alexander Gavrylyuk
pianomaniac napisał(a):
Ja właśnie się zastanawiam, czy nie wybrać sie w weekend na jego koncert:) a 24 idę na Anderszewskiego!!! Już nie mogę się doczekać, choć ten rachmaninov też prawdopodobnie będzie fenomenalny, poza ty w naszym cudownym mieście mało takich koncertów z najwyższej półki.
Polecam oba koncerty.
W przypadku Anderszewskiego minusem jednak może być to, że sam będzie dyrygował od fortepianu. Za ostatnim razem nie wypadło to rewelacyjnie.
A Gavrylyuk i Rachmaninow pasują do siebie jak ulał. Gavrylyuka słyszałem jako bodaj 14-letniego chłopca w Krakowie. Było fajnie. Teraz zapewne nabrał włóczki w pompon, więc będzie jeszcze lepiej ; )
Anderszewski
A ja nie znam kolegi Gavrylyuka. Błąd?
Jeśli chodzi o Anderszewskiego - ostatnio podobno była porażka, chociaż ciężko mi w to uwierzyć. Może i rzeczywiście Anderszewski stara się kreować na wzór gwiazd muzyki pop ;) ale przy fortepianie swoje robi.
Re: Anderszewski
efiel napisał(a):
A ja nie znam kolegi Gavrylyuka. Błąd?
Jeśli chodzi o Anderszewskiego - ostatnio podobno była porażka, chociaż ciężko mi w to uwierzyć. Może i rzeczywiście Anderszewski stara się kreować na wzór gwiazd muzyki pop ;) ale przy fortepianie swoje robi.
Ja się nie chciałem wcześniej wypowiadać w tym temacie, bo kolegę Gavrylyuka słyszałem tylko raz, wtedy w Krakowie gdy był chłopcem.
A Anderszewski to po prostu cholernie przystojny facet! Gejem nie jestem, ale z łóżka bym go nie wyrzucił ; )