Forum grupy: KINO

werteria7

werteria7

Pruszków

"Ricky" Co myślicie?

2009-12-14 23:17:36

Najnowszy film Ozon'a twórcy "8 kobiet". Pewna Francuska o imieniu Katie samotnie wychowuje córkę. Jej życie polega właściwie na kursowaniu między domem, szkołą córki a pracą w fabryce. Jednak pewnego dnia w pracy spotyka Paco. Zakochują się w sobie (jednak nie jest to zbytnio romantyczne tak jak strają się sugerować twórcy opisu do tego filmu). Katie zachodzi w ciąże i rodzi chłopca któremu nadają imię Ricky. Rodzina zdaje się funkcjonować w miarę sprawnie jednak wraz z pojawieniem się Rickiego pojawiają się problemy które przez które Paco postanawia odejść. Życie Katie nie jest łatwe a w dodatku Ricky okazuje się nie być zwyczajnym dzieckiem...

Na początku nie wiedziałam czy wogóle iść na ten film. Oglądałam wcześniej "8 kobiet" i jest to jeden z najgłupszych filmów jakie widziałam. Postanowiłam jednak nie skreślać reżysera z powodu jednego filmu. Wybrałam się z koleżanką i... stwierdziłam, że lepiej byłoby zostać jednak w domu. Film zaczyna się dość prozaicznie. W tej całej miłości  między Katie a Paco brakuje na początku jakiegokolwiek romantyzmu. Fabuła jest strasznie rozciągnięta a na dodatek czas w filmowym świecie żyje jakby swoim własnym życiem. W jednej scenie po bohaterce nawet nie widać, że jest w ciąży a w następnej na świat przychodzi jej dziecko przez co widz może się poczuć tochę zdezorientowany. W penym momencie w historię zostają wplecione elementy bajkowe. Odniosłam wrażenie, że twórcy chcieli w penym momencie ją zmienić w ładną baśń czego dowodzi zakończenie którego nie będe zdradzać. Jak dla mnie nie jest to film godny polecenia.

A co wy o nim sądzicie? Może macie jakąś ciekawą opinię na temat filmów tego reżysera?

cytuj zgłoś naruszenie regulaminu »

ocena:

oceń:

wróć do forum grupy » odpowiedz