Forum grupy: KINO
2012
Widziałem wczoraj 2012 i jestem trochę rozczarowany. Lubię fantastykę ale było jej tam niewiele, a jak była to trochę dziecinna. Efekty owszem fajne, ale bez rewolucji... Oczywiście amerykanie ratują świat.
2012
A ja własnie jestem miło zaskoczona. Ten film nie był chaotyczny, a fabuła była fajnie skonstruowana. Najbardziej mi sie podobało że nie wylecieli w kosmos :). Polecam kazdemu kto chce lekko spędzic czas bez straszliwych napieć i baz wysiłku intelektualnego ( co nie znaczy, że ja tak zawsze :)
2012
Ja też pozytywnie byłem zaskoczony mimo trochę przewidywalnej w amerykańskim stylu fabuły . wiadomo że głównym bohaterom włos spaść z głowy nie może nieustannie wychodzą z nieprawdopodobnych wręcz opresji będąc o włos od śmierci . Wyjątkiem był jedynie drugi mąż głównej bohaterki, rywal Jacksona Curtisa (pisarza), z którym ten tuż przed śmiercią zdążył nawiązać nić porozumienia. Ale reżyser widocznie uznał że lepiej będzie go uśmiercić dla uzyskania klarownej sytuacji na koniec. Pod koniec w scenie nurkowania jakby się czas zatrzymał statek dzielą sekundy od katastrofy a bohaterowie mają czas się jeszcze żegnać i obściskiwać. Taki melodramatyzm też jest typowy dla amerykańskiej szmiry . Choć jak wcześniej zauważyłem film pozytywnie mnie zaskoczył poruszył wyobraźnię i dał do myślenia . Ciekaw jestem kiedy świadkowie Jehowy zaczną traktować go jako lekturę dla swych członków żeby jeszcze bardziej uwierzyli w to że koniec świata już blisko . Jeśli ktoś dodatkowo obejrzy kilka przepowiedni z YouTube na temat roku 2012 to naprawdę może się zacząć bać . Oto dwa najciekawsze. http://www.youtube.com/watch?v=wBbtqf774E0 , http://www.youtube.com/watch?v=P5Qv7tJtiyw Osobiście szukałem bardziej wiarygodnych informacji na necie niż te filmiki dużo danych się zgadza .ciekawostką jest to że Wenus faktycznie wiruje w przeciwnym kierunku niż inne planety . bzdurą jest regularność czsowa przebiegunowań ziemi oraz to że zmiana biegunów magnetycznych miejscami jakoby ma spowodować zmianę kierunku obrotu ziemi. Niemniej jednak wrażenie grozy i nadchodzącej niewiadomej pozostaje . Ciekawy temat w gronie przyjaciół .