Forum grupy: KINO

2012

2009-12-26 20:21:54

Widziałem wczoraj 2012 i jestem trochę rozczarowany. Lubię fantastykę ale było jej tam niewiele, a jak była to trochę dziecinna. Efekty owszem fajne, ale bez rewolucji... Oczywiście amerykanie ratują świat.

cytuj zgłoś naruszenie regulaminu »

ocena:

2012

2009-12-27 04:06:22

A ja własnie jestem miło zaskoczona. Ten film nie był chaotyczny, a fabuła była fajnie skonstruowana. Najbardziej mi sie podobało że nie wylecieli w kosmos :). Polecam kazdemu kto chce lekko spędzic czas bez straszliwych napieć i baz wysiłku intelektualnego ( co nie znaczy, że ja tak zawsze :)

woophy.com

woophy.com

Zielona Góra

2012

2009-12-31 16:48:39

Ja też pozytywnie byłem zaskoczony mimo trochę przewidywalnej w amerykańskim stylu fabuły . wiadomo że głównym bohaterom włos spaść z głowy nie może nieustannie wychodzą z nieprawdopodobnych wręcz opresji będąc o włos od śmierci . Wyjątkiem był  jedynie drugi mąż głównej bohaterki, rywal Jacksona Curtisa (pisarza),  z którym ten tuż przed śmiercią zdążył nawiązać nić porozumienia.  Ale reżyser widocznie uznał że lepiej będzie go uśmiercić dla uzyskania klarownej sytuacji na koniec.  Pod koniec w scenie nurkowania jakby się czas zatrzymał statek dzielą sekundy od katastrofy a bohaterowie mają czas się jeszcze żegnać i obściskiwać.  Taki melodramatyzm też jest typowy dla amerykańskiej szmiry . Choć jak wcześniej zauważyłem film pozytywnie mnie zaskoczył poruszył wyobraźnię i dał do myślenia .  Ciekaw jestem kiedy świadkowie Jehowy zaczną traktować go jako lekturę  dla swych członków żeby jeszcze bardziej uwierzyli w to że koniec świata już blisko .  Jeśli ktoś dodatkowo obejrzy kilka przepowiedni z YouTube na temat  roku 2012 to naprawdę może się zacząć bać .   Oto dwa najciekawsze. http://www.youtube.com/watch?v=wBbtqf774E0  , http://www.youtube.com/watch?v=P5Qv7tJtiyw      Osobiście szukałem bardziej wiarygodnych informacji na necie niż te filmiki dużo danych się zgadza .ciekawostką jest to że Wenus faktycznie wiruje w przeciwnym kierunku niż inne planety . bzdurą jest regularność czsowa przebiegunowań ziemi oraz to że zmiana biegunów magnetycznych miejscami jakoby ma spowodować  zmianę kierunku obrotu ziemi. Niemniej jednak wrażenie grozy i nadchodzącej niewiadomej pozostaje . Ciekawy temat  w gronie przyjaciół .

oceń:

wróć do forum grupy » odpowiedz