Forum grupy: Polskie filmy i komedie
Filmy...
Hmmmm... Dawno, kiedy jeszcze byłam mała, często oglądałam "Kogel Mogel" ;] Według mnie-bardzo fajny film. A co do teraźniejszości-być może całość komedii była dość banalna, ale komedia udała się i przede wszystkim jest ciekawa. Takie filmy też są potrzebne... ;] Mowa o "NIgdy w życiu!".
Filmy...
Racja każdy z wymienionych filmow byl bardzo fajny, ale jednak stare filmy maja to cos, moim zdaniem najzabawiniejsza stara polska komedia jest film "sami swoi" :)
Filmy...
Dawniej miało być śmiesznie, dziś ma być zarobek. Nie, żeby to było coś złego, ale łatwiej wyprodukowac "komedię romantyczną" i ustalić premierę na Walentynki, niż wyprodukować coś naprawdę dobrego. Mnie denerwuje w tych komediach to, że wszyscy przed trzydziechą, a mieszkają w apartamentach, jeżdżą jaguarami i robią kariery. Tacy przeciętni Kowalscy.
Filmy...
Bardzo lubię nasze stare polskie komedie Chęcińskiego typu,,Sami swoi", ,,KOCHAJ ALBO RZUĆ" czy ,,NIE MA MOCNYCH". Uwielbiam ,,KOGEL MOGEL i KOGEL MOGEL2". Z przyjemnością obejrzę ,,RANCZO", ,,U PANA BOGA W OGRÓDKU" czy filmy nowej generacji np. ,,DOM, MIŁOŚĆ CZY POWROTY NAD ROZLEWISKIEM"ale też nie pogardzę ,,STAWKĄ WIĘKSZĄ NIŻ ŻYCIE" czy ,,PANCERNYMI i PSEM". Z ostatnicch ,,RÓŻA", ,,BITWA WARSZAWSKA 1920" CZY ,,LISTY DO M." też mogą być.....No, cóż taka jestem.....