Forum grupy: Avatar

PerukA

PerukA

0

Odwieczny problem rozwoju techniki

2010-03-07 16:47:31

A konkretnie. Czy myślicie że rozwój komunikacji międzyludzkiej przez Internet itp. jest dobra? Jestem ciekaw waszego zdania.

cytuj zgłoś naruszenie regulaminu »

ocena:

PerukA

PerukA

0

2010-03-07 16:49:23

Osobiście uważam że ludzie coraz częściej, szczególnie mlodzi ludzi zatracają zdolność do normalnej komunikacji między sobą w realu. Mam tutaj na myśli przede wszystkim zdolność do wyrażania uczuć, szczerych rozmów i mówienia prawdy prosto w oczy.

2010-03-07 22:34:56

Witaj! Niestety smutne, to ale prawdziwe. Co raz częściej ludzie wolą "porozmawiać" przez internet niż w rzeczywistości spedzając czas na forach lub czatach... Uważam iż z jednej strony jest to dobre, jeśli zna się granice. Z drugiej strony jest to wciągające i niekiedy uazaleznia i może być niebezpieczne. Mój wniosek z tego taki - Wszytsko jest dla ludzi ale z umiarem i w granicach rozsądku :)

PerukA

PerukA

0

2010-03-08 07:53:13

No tak, ale teraz to już sam nie wiem. Zastanawialem sie ostatnio w ilu rzeczach, w ilu trudnych sytuacjach nie pomógłbym pewnejosobie gdyby nie własnie telefon czy gadu-gadu. Może to życie zmusza nas do takich praktyk i posunięć, bo nie widzę innej możliwości jak mogłem jej wtedy pomóc. A może dlatego nie widzę bo tak bardzo jestem wplatany w 21 wiek... Pozdrawiam serdecznie :)

Baba_Jagna

Baba_Jagna

Krosna

2010-03-11 18:19:59

To tak, jakby się zastanawiać czy alkohol jest dobry czy zły. Wiadomo, lampka wina to nie butekla wódki. Tak samo z techniką. Dzięki Internetowi można się wiele nauczyć, oszczędzać czas, pieniądze, ale można też stracić kontakt z rzeczywistością. Można utrzymywac kontakt ze znajomymi z innych miast, można też stracić. Wszystko zależy od człowieka.

oceń:

wróć do forum grupy » odpowiedz