Forum grupy: Avatar
Odwieczny problem rozwoju techniki
A konkretnie. Czy myślicie że rozwój komunikacji międzyludzkiej przez Internet itp. jest dobra? Jestem ciekaw waszego zdania.
Osobiście uważam że ludzie coraz częściej, szczególnie mlodzi ludzi zatracają zdolność do normalnej komunikacji między sobą w realu. Mam tutaj na myśli przede wszystkim zdolność do wyrażania uczuć, szczerych rozmów i mówienia prawdy prosto w oczy.
Witaj! Niestety smutne, to ale prawdziwe. Co raz częściej ludzie wolą "porozmawiać" przez internet niż w rzeczywistości spedzając czas na forach lub czatach... Uważam iż z jednej strony jest to dobre, jeśli zna się granice. Z drugiej strony jest to wciągające i niekiedy uazaleznia i może być niebezpieczne. Mój wniosek z tego taki - Wszytsko jest dla ludzi ale z umiarem i w granicach rozsądku :)
No tak, ale teraz to już sam nie wiem. Zastanawialem sie ostatnio w ilu rzeczach, w ilu trudnych sytuacjach nie pomógłbym pewnejosobie gdyby nie własnie telefon czy gadu-gadu. Może to życie zmusza nas do takich praktyk i posunięć, bo nie widzę innej możliwości jak mogłem jej wtedy pomóc. A może dlatego nie widzę bo tak bardzo jestem wplatany w 21 wiek... Pozdrawiam serdecznie :)
To tak, jakby się zastanawiać czy alkohol jest dobry czy zły. Wiadomo, lampka wina to nie butekla wódki. Tak samo z techniką. Dzięki Internetowi można się wiele nauczyć, oszczędzać czas, pieniądze, ale można też stracić kontakt z rzeczywistością. Można utrzymywac kontakt ze znajomymi z innych miast, można też stracić. Wszystko zależy od człowieka.