Forum grupy: Najlepsze książki

Najlepsza książka

2010-07-01 11:28:22

Polska czy zagraniczna? Jaka jest najlepsza ?

cytuj zgłoś naruszenie regulaminu »

ocena:

Najlepsza książka

2010-07-02 18:49:16

moim zdaniem lepsze sa zagraniczne z reguly, bardzo mi sie podobala ksiazka "Ps kocham Cię".

Cathy

Cathy

0

Najlepsza książka

2010-07-06 00:59:52

Zagraniczne? Nie zawsze. Mnie osobiście zarówno książka, jak i film "P.S I love you" nie przypadły do gustu. Spośród polskich książek cenię naszą epopeje, czyli "Pana Tadeusza", ogólnie książki Żeromskiego- szzególnie "Wierną rzekę" oraz Kapuścińskiego ("Cesarz" i "Heban"). Spośród zagranicznych wymienię na pewno Szekspira ("Makbet"), Tołstoja ("Anna Karenina") oraz "Pachnidło". Tą ostatnią czytałam niedawno, ale jest świetna. Nie mam jednej ulubionej ksiązki. Mam bardzo rozmaite upodobania literackie...

Najlepsza książka

2010-09-14 16:29:42

Z wymienionych książek podobało mi się zarówno "PS. Kocham Cię" jak i "Pachnidło".

Bardzo lubię książki Janusza Wiśniewskiego (Samotność w Sieci, Bikini), książki Carlosa Zafona (Cień Wiatru, Marina) a także pozycje Laurence'a Ress'a.

Najlepsza książka

2010-09-18 18:02:37

Na honor, wszak Wiśniewski grafomanem jest!

Ad rem: "Sto lat samotności" Garcii Marqueza, "Hamlet" Szekspira (wiem, sztampa, ale tak wiele można się z niej dowiedzieć o ludzkiej naturze), "Inny świat" Herlinga-Grudzińskiego i wiele innych.

oceń:

wróć do forum grupy » odpowiedz